ukrain russian     

Uczelnia
Slider

4.12.2019 r. studenci II roku kierunku dietetyka pod opieką mgr Ewy Grabarczyk – Szewczyk na ćwiczeniach z technologii żywienia sporządzali potrawy na temat „Zdrowy fast food dla dziecka”. Potrawy zostały przygotowane z takich produktów jak: mąka gruboziarnista, kasza jaglana, jogurt naturalny, olej, jaja, warzywa, owoce. Zawierały nie tylko główne składniki odżywcze, ale także witaminy i minerały niezbędne dla rozwoju dziecka. Potrawy zostały przygotowane techniką gotowania i pieczenia. Studenci wykazali się własnymi pomysłami. Celem zajęć było kształtowanie umiejętności praktycznych studentów w  doborze produktów oraz technik produkcji zdrowych potraw. Efektem końcowym zajęć była prezentacja i degustacja potraw. Studenci ocenili potrawy jako zdrowe, smaczne i kolorowe, co zachęcało do ich konsumpcji. Zachęcamy dzieci i ich opiekunów do sporządzania zdrowych potraw.

mgr Ewa Grabarczyk - Szewczyk

 

9B96AE17-023A-4AAB-BD3E-26CC0B0E209D
128BAF0F-52A6-4067-BB04-B7DE052EB2F2
76899915_2536619216449158_7704538736175874048_n
78171641_2180811478891565_795787547945992192_n_(1)
C028DFE2-D16D-4A6D-BB9B-4AAF1982040B