WYSOKI KONTRAST
polski english   tel. (63) 249-72-00
Szukaj:
Newsletter:
       
Baner III nabór


Ulubione   Startuj z nami   Mapa strony
Piątek, 19 października 2018

Oferta wykładów otwartych WKFiOZ

 

Oferta wykładów otwartych

w roku akademickim 2017/2018

Wydział Kultury Fizycznej i Ochrony Zdrowia




Lp. Temat Wykładowca Katedra
1. Sposób na sukces: od autoformacji do autokreacji. Mgr Marek Chorzewski Katedra Dietetyki i Kosmetologii
2. Jak dbać o cerę trądzikową.   Mgr Iwona Nolbert Katedra Dietetyki i Kosmetologii
3. Wady postawy dzieci a rozwój ruchowy. Dr Bartosz Chmielewski Katedra Wychowania Fizycznego
i Fizjoterapii
4. Powiedz mi co jesz a powiem Ci kim jesteś – psychologiczne aspekty jedzenia. Dr Agata Juruć Katedra Dietetyki i Kosmetologii
5. Do wyboru:
  1. rośliny w kosmetyce (lub: rośliny kosmetyczne, lub: substancje roślinne w nowoczesnych kosmetykach)
  2. kosmetyki naturalne – tradycja i przyszłość tworzenie kompozycji zapachowych. 
Dr Jerzy Jambor Katedra Dietetyki i Kosmetologii
6. Kości mówią – możliwości badań paleopatologicznych. Dr Artur Rewekant Katedra Dietetyki i Kosmetologii
7.
  1. Korzyści i zagrożenia wynikające z picia kawy.
2. Lecznicza siła herbaty.
Dr Orina Surma Katedra Dietetyki i Kosmetologii
8. Świat zapachu. Dr hab. Małgorzata Waligórska Katedra Dietetyki i Kosmetologii
9. Edukacja żywieniowa wraz z oceną stanu odżywienia:
Warsztaty z zakresu racjonalnego żywienia oraz analiza składu ciała z wykorzystaniem aparatu marki Tanita (bioimpedancja) wraz z interpretacją wyników (oferta dla szkół licealnych)
Dr Angelika Kargulewicz Katedra Dietetyki i Kosmetologii
10. Warsztaty edukacyjne dla uczniów szkół podstawowych i średnich
na terenie Konina oraz okolicznych miejscowości. Przewidywana tematyka:
  • Promowanie racjonalnego żywienia – regularność spożywanych posiłków; zasady komponowania śniadań, przekąsek, obiadów i kolacji; nawodnienie organizmu; wykorzystanie superfoods w codziennej praktyce
  • Profilaktyka otyłości i nadwagi – przyczyny nadmiernej masy ciała; zasady komponowania jadłospisów w kontekście profilaktyki nadwagi i otyłości
  • Edukacja w zakresie zaburzeń odżywiania
Warzywa i owoce w szkole – potencjał antyoksydacyjny; wpływ na zdrowie człowieka
Dr Angelika Kargulewicz Katedra Dietetyki i Kosmetologii
11.
  1. Z kart historii medycyny: od Hipokratesa i Galena do ojców współczesnej mikrobiologii.
  2. Krew jako "cudowna tkanka" .
  3. Nie takie bakterie straszne: krótkie wprowadzenie do mikrobiologii.
Dr Ewelina Drela Katedra Dietetyki i Kosmetologii

 

Oferta wykładów otwartych WKFiOZ - pobierz

Kalendarium

 
Logotyp 1Logotyp 2BIPSERMO
 
facebook
studia podyplomowe
Bezpieczeństwo i systemy ochrony Bezpieczeństwo wewnętrzneBudownictwoDietetyka EnergetykaFilologiaFilologia II stopieńFinanse i rachunkowośćFizjoterapia InformatykaInżynieria środowiskaKosmetologiaMechanika i budowa maszyn LogistykaPedagogikaPraca socjalnaWychowanie fizyczne ZarządzanieZarządzanie i inżynieria produkcjiZdrowie publiczne
kierunki