Uczelnia
Slider

Dnia 18.11.2019 r. studenci  kierunku Dietetyka III roku pod opieką mgr Ewy Grabarczyk – Szewczyk przeprowadzili warsztaty dietetyczne z uczniami Zespołu Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie.

Wykonali  pomiar składu masy ciała wśród 72 uczniów: zawartość tkanki mięśniowej, tkanki tłuszczowej, tkanki wisceralnej, wody, masy kości. Określali także wiek metaboliczny pacjenta, BMI oraz całkowitą przemianę materii.

Doradzali jak należy komponować codzienny jadłospis, aby dostarczyć niezbędnych składników odżywczych oraz w jakie produkty powinna być bogata dieta zimą.

Udzielali indywidualnych porad dietetycznych, zwracali  uwagę na obecność ukrytych węglowodanów prostych i tłuszczów w produktach. Zachęcali także uczniów do aktywności fizyczne

Ewa Grabarczyk - Szewczyk

20191118_091833
20191118_092234
20191118_092810
20191118_093338
20191118_093937
20191118_095400